1. Σχετικές διευκρινίσεις για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από την CRYSTAL Construction Engineering.

1.1 Εισαγωγή

H CRYSTAL Construction Engineering, με γνώμονα τη διαφάνεια σε όλες της λειτουργίες της, διαβεβαιώνει για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Εγγυάται για την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να διασφαλίσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων όλων των συναλλασσόμενων με την  εταιρεία μας. Διασφαλίζουμε ότι η επεξεργασία και η συλλογή τους πραγματοποιείται πάντοτε σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που τίθενται από το νομικό πλαίσιο.

Η συναίνεση σας στη χρήση των cookies σε συμφωνία με τους όρους της πολιτικής μας κατά την πρώτη σας επίσκεψη στον ιστότοπο, μας επιτρέπει την χρήση cookies κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπο μας.

1.2 Υπεύθυνη Επεξεργασίας – Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Η Εταιρεία CRYSTAL Construction Engineering (website: www.crystalconstruction.gr) είναι η υπεύθυνη επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Διεύθυνση: Ναυπλίου 23, Γλυφάδα, 16674, Αττική, Ελλάδα, Τηλ.: +30 2163002203

Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων επικοινωνήστε απευθείας με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) στο e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 1.3 Τι προσωπικά δεδομένα επεξεργαζόμαστε;

Τα προσωπικά δεδομένα που είναι απαραίτητα για τις μεταξύ μας συνδιαλλαγές και εσείς μας παρέχετε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε :

Στοιχεία επικοινωνίας όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμός τηλεφώνου, email κλπ. Στοιχεία που απαιτούνται στο πλαίσιο εργασιακής σχέσης για παράδειγμα προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία, εκπαίδευση, δεξιότητες, κοινωνική ασφάλιση, βασικά φορολογικά στοιχεία, κλπ.

Η επεξεργασία των παραπάνω γίνεται πάντα όταν υπάρχει νόμιμος λόγος.

1.4 Πού αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας;

Τα δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς αποθηκεύονται εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

2. Ποιοι είναι οι νόμιμοι λόγοι επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων;

Νόμιμοι λόγοι επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων συνιστούν:

  • Η συγκατάθεση που τυχόν παρέχετε υπό τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέτει το νομικό πλαίσιο.
  • Η εκτέλεση σύμβασης που μας αναθέτετε ή που προτίθεστε να μας αναθέσετε, όπως για παράδειγμα η εκτέλεση ενός έργου, ή η παροχή υπηρεσιών, με σκοπό την εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων στο ανωτέρω πλαίσιο.
  • Η διαφύλαξη και προστασία των εννόμων συμφερόντων, τόσο των δικών σας όσο και των δικών μας.
  • Η συμμόρφωση με υποχρέωση που επιβάλλεται από το νόμο, όπως για παράδειγμα η δημοσίευση πράξεων και στοιχείων της ανώνυμης εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων και των στοιχείων ταυτότητας φυσικών προσώπων, π.χ. μετόχων), σύμφωνα με το άρθρο 7β του Ν. 2190/1920, η επεξεργασία δεδομένων για την υποστήριξη και ικανοποίηση νομικών αξιώσεων κλπ.

3. Πώς και γιατί χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας;

  • Για την ορθή τήρηση των συμβατικών μας δεσμεύσεων και την διατήρηση της μεταξύ μας επικοινωνίας.

Από την μεταξύ μας συμβατική σχέση (είτε πρόκειται για σύμβαση εκτέλεσης εργασιών από εργολάβο/υπεργολάβο, σύμβαση προμήθειας, σύμβαση παροχής υπηρεσιών κ.α. είτε πρόκειται για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων σε προ συμβατικό στάδιο), αντλούμε και χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που απαιτούνται για την ομαλή εξέλιξη της μεταξύ μας συνεργασίας, όπως για παράδειγμα για την υπογραφή τροποποιητικών πράξεων της κύριας σύμβασης έργου, την διαχείριση των οικονομικών εκκρεμοτήτων που τυχόν απορρέουν από κάποια συνεργασία κ.α.

  • Για την επικοινωνία μας μαζί σας και τη διαχείριση της σχέσης μας με εσάς.

Ενδέχεται να χρειαστεί να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω email για διαχειριστικούς λόγους, όπως για παράδειγμα, μέσω της φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας για να απαντήσουμε σε ερωτήματα ή σχόλια σας, με σκοπό τη βελτίωση τόσο της σχέσης μας μαζί σας, όσο και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μας.

  • Για τη συμμόρφωση με νομικές υποχρεώσεις

Όταν για παράδειγμα δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας, στο διαδικτυακό χώρο του ΓΕΜΗ προσωπικά δεδομένα φυσικών προσώπων της εταιρείας (π.χ. στοιχεία των μετόχων-φυσικών προσώπων), όταν απαιτείται να γνωστοποιήσουμε σημαντικές συμμετοχές στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007 κ.α.

  • Για τη διαφύλαξη των εννόμων συμφερόντων μας και την προστασία προσώπων και αγαθών.

Όταν χρησιμοποιούμε κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (CCTV) και κάμερες ασφαλείας προκειμένου να είμαστε σε θέση να προστατεύουμε την ασφάλεια φυσικών προσώπων, υλικών και των εγκαταστάσεων της εταιρείας ή των έργων μας.

  • Βιογραφικά σημειώματα

Τα προσωπικά σας δεδομένα που περιλαμβάνονται στο βιογραφικό σας υπόκεινται σε επεξεργασία ώστε να αξιολογήσουμε την πιθανότητα συνεργασίας μαζί σας για την κάλυψη υφιστάμενων κενών θέσεων εργασίας. Εφόσον συγκατατεθείτε, η CRYSTAL θα διατηρεί το βιογραφικό σας ώστε να σας ενημερώσει σε περίπτωση που προκύψουν στο μέλλον θέσεις. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα που περιλαμβάνονται στο βιογραφικό σας, όπως ονοματεπώνυμο, φύλο, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας, στοιχεία επικοινωνίας, ιστορικό απασχόλησης, πληροφορίες εκπαίδευσης. Τα δεδομένα σας συλλέγονται απευθείας από εσάς, όταν στέλνετε εσείς οι ίδιοι το βιογραφικό σας στην CRYSTAL, μέσω της ιστοσελίδας της, με e-mail ή όταν το παραδίδετε στα γραφεία της. Διατηρούμε τα βιογραφικά σας μέχρι την κάλυψη της θέσης στην οποία αφορούν. Σε περίπτωση που μας δώσετε τη ρητή συγκατάθεσή σας, θα διατηρήσουμε το βιογραφικό σας για διάστημα 2 ετών μετά την κάλυψη της εν λόγω θέσης. Διατηρείτε το δικαίωμα να ανακαλέσετε οποτεδήποτε τη συγκατάθεσή σας αποστέλλοντας e-mail στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

4. Ποιοι μπορεί να είναι οι αποδέκτες των δεδομένων σας;

Η εταιρεία ενδέχεται να διαβιβάζει προσωπικά δεδομένα στις ακόλουθες κατηγορίες αποδεκτών:

  • Δημόσιες Αρχές.

Όταν και στον βαθμό που αυτό είναι απαραίτητο κατά τη διενέργεια ελέγχου (π.χ. εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής, χρηματιστηριακής, φορολογικής, ασφαλιστικής, εργατικής ή άλλης γενικότερης ή/και ειδικότερης νομοθεσίας) και σε όλες τις περιπτώσεις σύμφωνα με τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

  • Συνεργάτες της εταιρείας μας (συνεργάτες, υπεργολάβους, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, ελεγκτική εταιρεία κλπ.).

Η εταιρεία διατηρεί συνεργάτες στους οποίους αναθέτει την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για λογαριασμό της (πχ. συμβάσεις υπεργολαβίας, διενέργεια τραπεζικών συναλλαγών, έλεγχος πράξης μεταβίβασης μετοχών από ορκωτό ελεγκτή). Στις περιπτώσεις αυτές η εταιρεία παραμένει υπεύθυνη για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και ορίζει τα επιμέρους στοιχεία της επεξεργασίας, υπογράφει δε ειδική σύμβαση με τους συνεργάτες στους οποίους αναθέτει την εκτέλεση δραστηριοτήτων επεξεργασίας, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι η επεξεργασία διενεργείται σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο και ότι κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί ελεύθερα και ανεμπόδιστα να ασκήσει τα δικαιώματα που του απονέμει το νομικό πλαίσιο.

  • Σε τρίτες χώρες όπου η εταιρεία αναπτύσσει επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στη περίπτωση όπου η Εταιρεία χρειαστεί να διαβιβάσει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα εκτός Ε.Ε. στο πλαίσιο των νόμιμων δραστηριοτήτων της, συμμορφώνεται πλήρως με τις

ισχύουσες διατάξεις του κεφαλαίου V του Κανονισμού.

5. Χρονικό Διάστημα Αποθήκευσης.

Το χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων αποφασίζεται με βάση τα παρακάτω ειδικότερα κριτήρια ανάλογα με την περίπτωση:

  • Όταν η επεξεργασία επιβάλλεται ως υποχρέωση από διατάξεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου, τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις.
  • Όταν η επεξεργασία εκτελείται με βάση σύμβαση, τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της σύμβασης και για τη θεμελίωση, άσκηση, ή/και υποστήριξη νομικών αξιώσεων με βάση τη σύμβαση.

6. Τα δικαιώματά σας.

  • Δικαίωμα πρόσβασης:

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα σας που βρίσκονται στην κατοχή μας ανά πάσα στιγμή όπως επίσης να λάβετε συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία τους. Προς το σκοπό αυτό μπορείτε να μας αποστείλετε e-mail στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  • Δικαίωμα διόρθωσης:

Έχετε δικαίωμα να επικαιροποιήσετε ή να τροποποιήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα ερχόμενοι σε επαφή με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

  • Δικαίωμα εναντίωσης:

 Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που στηρίζεται σε έννομο συμφέρον της CRYSTAL. Στην περίπτωση αυτή θα σταματήσουμε να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, εκτός αν μπορούμε να αποδείξουμε ότι έχουμε νόμιμους λόγους για την επεξεργασία οι οποίοι υπερισχύουν των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων. Για να ασκήσετε το παραπάνω δικαίωμά σας μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  • Δικαίωμα διαγραφής:

Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε αίτημα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων υπό τους περιορισμούς που προβλέπονται στις περιπτώσεις του άρθρου 17 του Κανονισμού.

  • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας:

Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων στις ακόλουθες περιπτώσεις: (α) όταν αμφισβητείτε την ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων και μέχρι να γίνει επαλήθευση, (β) όταν αντιτίθεστε στη διαγραφή προσωπικών δεδομένων και ζητάτε αντί διαγραφής τον περιορισμό χρήσης αυτών, (γ) όταν τα προσωπικά δεδομένα δεν χρειάζονται για τους σκοπούς επεξεργασίας, σας είναι ωστόσο απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων, και (δ) όταν εναντιώνεστε στην επεξεργασία και μέχρι να γίνει επαλήθευση ότι υπάρχουν νόμιμοι λόγοι που μας αφορούν και υπερισχύουν των λόγων για τους οποίους εναντιώνεστε στην επεξεργασία.

  • Δικαίωμα στην φορητότητα:

Έχετε δικαίωμα να λάβετε χωρίς χρέωση τα προσωπικά σας δεδομένα σε μορφή που θα σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αντίγραφο των δεδομένων σας σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε την απευθείας διαβίβαση των δεδομένων σας σε τρίτο πρόσωπο. Το ανωτέρω δικαίωμα αφορά μόνο προσωπικά δεδομένα που έχετε παράσχει εσείς σε εμάς. Για να ασκήσετε το παραπάνω δικαίωμά σας μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  • Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης.

Όπου η επεξεργασία βασίζεται στην συγκατάθεσή σας, έχετε δικαίωμα να την ανακαλέσετε ελεύθερα, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεσή σας προτού την ανακαλέσετε. Για να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω δικαιώματά σας μπορείτε να απευθύνεστε στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  • Δικαίωμα καταγγελίας στην ΑΠΔΠΧ.

Εάν θεωρείτε ότι κάποιο δικαίωμα σας δεν ικανοποιηθεί, μετά από την επικοινωνία μαζί μας, έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr): Τηλεφωνικό Κέντρο: +302106475600, Fax: +30210 6475628, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή στην τυχόν άλλη αρμόδια εποπτική αρχή.

 7. Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων.

Η Εταιρεία CRYSTAL εφαρμόζει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα με στόχο την ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων και την αποτροπή τυχαίας απώλειας ή καταστροφής και μη εξουσιοδοτημένης ή/και παράνομης πρόσβασης σε αυτά, χρήσης, τροποποίησης ή αποκάλυψής τους. Για τη διασφάλιση του κατάλληλου επιπέδου ασφαλείας έναντι των κινδύνων και για την επιλογή των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, η εταιρεία λαμβάνει υπόψη της τις τελευταίες τεχνολογικές και άλλες εξελίξεις, το κόστος εφαρμογής, τη φύση, το πλαίσιο και τους σκοπούς της επεξεργασίας, καθώς και αφενός μεν πόσο μεγάλη είναι η πιθανότητα και ο κίνδυνος να λάβουν χώρα περιστατικά τυχαίας απώλειας ή καταστροφής και μη εξουσιοδοτημένης ή/και παράνομης πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα, χρήσης, τροποποίησης ή αποκάλυψής τους, αφετέρου δε πόσο σοβαρές θα είναι οι συνέπειες για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των φυσικών προσώπων.

8. Χρήση Cookies .

Η Εταιρεία CRYSTAL Construction Engineering, στην παρούσα ιστοσελίδα της, χρησιμοποιεί cookies προκειμένου για τη βέλτιστη εμπειρία περιήγησης και για σκοπούς ανάλυσης της επισκεψιμότητας του ιστοτόπου. Κάθε χρήστης της ιστοσελίδας έχει τη δυνατότητα να τροποποιήσει ανά πάσα στιγμή τις προτιμήσεις στη χρήση cookies.

8.1 Τι είναι τα cookies;

Τα «cookies» είναι μικρά κομμάτια αρχείων σε μορφή κειμένου, τα οποία αποθηκεύονται στον περιηγητή (browser) του χρήστη όταν επισκέπτεται έναν ιστότοπο. Οι πληροφορίες οι οποίες αποθηκεύονται στον υπολογιστή του χρήστη μπορεί να περιέχουν στοιχεία όπως ποιες είναι οι σελίδες που επισκέφτηκε ο χρήστης, την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψης καθώς και κάποιον τυχαίο και μοναδικό αριθμό αναγνώρισης του χρήστη. Σε καμία περίπτωση τα cookies δεν περιέχουν πληροφορίες, οι οποίες θα επιτρέψουν σε οποιονδήποτε να επικοινωνήσει με τον επισκέπτη του ιστοτόπου, μέσω τηλεφώνου, e-mail, κ.λπ. Επιπλέον, με την χρήση των cookies δεν υπάρχει πρόσβαση στα έγγραφα ή αρχεία του υπολογιστή του χρήστη.

Επιπλέον, τα cookies μας βοηθούν να βλέπουμε την απόδοση και την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας, βελτιώνοντας την παρουσίαση και το περιεχόμενό της, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των επισκεπτών μας.

8.2 Ποια cookies χρησιμοποιούμε στoν ιστότοπο;

Κατατάσσουμε τα cookies που χρησιμοποιούμε στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Αναγκαία cookies

Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ταυτότητα του χρήστη. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου.

  • Cookies Λειτουργικότητας (Προτιμήσεων)
    Αυτά τα cookies επιτρέπουν στον ιστότοπο να θυμάται τις επιλογές του χρήστη όπως το όνομα χρήστη, τη γλώσσα ή τη περιοχή, ώστε να παρέχουμε βελτιωμένες και προσωποποιημένες λειτουργίες.
  • Cookies επιδόσεων (Στατιστικά)
    Αυτά τα cookies συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies συλλέγουν συγκεντρωτικές, ανώνυμες πληροφορίες που δεν ταυτοποιούν κάποιον επισκέπτη. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη βελτίωση των επιδόσεων της ιστοσελίδας.
  • Cookies εμπορικής προώθησης / Προσωποποίησης
    Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο εξειδικευμένα στον χρήστη. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών, τον περιορισμό προβολών διαφήμισης ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας.

8.3   Δυνατότητα ρύθμισης cookies;

Είναι στη διακριτική ευχέρεια του χρήστη να ανακαλεί, όποτε το θελήσει, τη συγκατάθεση του ή να εναντιωθεί στη χρήση των cookies στον υπολογιστή ή τη συσκευή,  να ελέγξει ή/και να διαγράψει τα cookies.

8.4 Πού μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη γενική χρήση cookies;

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη γενική χρήση των cookies, αλλά και των μεθόδων αποκλεισμού ή περιορισμού τους, θα βρείτε στις ιστοσελίδες //cookiepedia.co.uk/all-about-cookies και //www.allaboutcookies.org/.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη χρήση των cookies από τις ρυθμίσεις του πλοηγητή (browser), μπορείτε να επισκεφθείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες και να ενημερωθείτε για τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζεται να πραγματοποιήσετε.

9. Τροποποιήσεις.

Ενδέχεται να χρειαστεί να τροποποιήσουμε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και χρήση Cookies. Η τελευταία έκδοση είναι πάντα διαθέσιμη στην ιστοσελίδα μας (www.crystalconstruction.gr).